Programi fizikalne terapije

Skrb za pacienta se za nas ne zaključi z izvedenim ambulantnim pregledom ali diagnostično preiskavo, tudi ne z uspešno izvedenim operativnim posegom, pač pa šele s končanim procesom rehabilitacije.

Prepričani smo, da je za optimalen končni rezultat zdravljenja izredno pomembno, da celotno diagnostično obdelavo, morebitno potrebno operativno zdravljenje in rehabilitacijo vodi in usmerja isti, ustrezno subspecialno usposobljen ortoped. V želji zagotovitve čim bolj kakovostnega in učinkovitega zdravljenja in s tem tudi čim hitrejšega in uspešnejšega okrevanja stremimo k temu, da na enem mestu zagotovimo vse našteto.

Fizikalno terapijo izvajamo v sodobno opremljenih prostorih, ki zagotavljajo prijetno počutje in po potrebi tudi zasebnost vsakemu posamezniku. Za doseganje optimalnih rezultatov rehabilitacije uporabljamo kombinacijo različnih terapevtskih tehnik kot so kinezioterapija, manualna terapija, pasivno razgibavanje sklepov na kinematični opornici, ultrazvočna terapija, elektrostimulacija mišic, različne oblike elektroterapije, laserska terapija, krioterapija.

Velik pomen v procesu zdravljenja posvečamo tudi pooperativni rehabilitaciji, katere program je zasnovan vedno individualno ter voden s strani strokovno usposobljenega fizioterapevta pod nadzorom lečečega ortopeda.

Ponujamo tudi programe skupinske vadbe, ki so namenjeni zlasti pacientom s kroničnimi težavami z gibali ter tistim, ki bi želeli po uspešno zaključeni individualni rehabilitaciji za svoje telo želeli narediti nekaj več. S stalno vadbo ter vzdrževanjem primerne gibljivosti sklepov in mišične moči lahko bistveno zmanjšamo tveganje za nastanek ponovne okvare gibal in prispevamo tudi k zmanjšanju kroničnih težav pri okvari hrbtenice ali sklepov.

Želimo si, da pacient dobi občutek, da bo za njegovo zdravljenje poskrbljeno celovito, od prvega pregleda do uspešno zaključene rehabilitacije. To pacientu vliva zaupanje, mu daje pozitivno energijo in ga pomirja ter tako tudi prispeva k uspešnejšemu zdravljenju.