Terapija pod nadzorom specialistov

Naši fizioterapevti vam bodo pripravili program fizikalne terapije po nasvetu vašega zdravnika, ali po nasvetu naših specialistov. V primeru težav ali dvomov glede predpisane ali priporočene terapije, so vam na voljo naši specialisti, ki bodo preverili in po potrebi prilagodili terapijo vašim težavam. Zagotavljamo vam, da bomo poskrbeli za učinkovit terapevtski program brez podvajanja ali odvečnih terapij za vaše težave. Po zaključeni terapiji vam lahko izdamo potrdilo o opravljeni terapiji, fizioterapevtsko poročilo ali specialistično mnenje o posledicah poškodb in bolezni.

Varno in odgovorno

V Centru Artros Reha vas skozi terapevtske programe vodijo izkušeni fizioterapevti ob stalni dostopnosti zdravnika specialista. Pri odpravljanju vaših težav uporabljamo aparaturno fizikalno terapijo in individualno terapevtsko vadbo. Smo eden redkih centrov, ki pri izvajanju terapevtske vadbe uporablja metodo izokinetične dinamometrije. Le-ta omogoča tako testiranje mišične moči na zgornjih in spodnjih udih kot tudi varno vadbo v pogojih prilagojenih stanju vašega mišično-skeletnega sistema.

Neinvazivno odpravljanje bolečin v mehkih tkivih

Bolečine zaradi kalcinacij v ramenskem obroču, trnastih izrastkov petnic in vnetij tetivnih narastišč (epikondilitisi) so pogosta in trdovratna neprijetnost. Pogosto obstajajo objektivni in subjektivni zadržki za zdravljenje s pomočjo blokad in infiltracij. Z metodo globinskih udarnih valov (ESWT) lahko kalcinacijo zmanjšamo, spremenimo njeno strukturo, povečamo prekrvljenost bolečega tkiva in zaviramo prevajanje po bolečinskih vlaknih. Po naših izkušnjah kar 80 % bolnikov s kalcinacijo v mišicah ramenskega obroča navaja po opravljeni terapiji zmanjšanje bolečine v rami in lažje izvajanje aktivnosti z roko za 50 % ali več (preberite si več v reviji Gib&Vid).

Možnost diagnostičnih preiskav

V centru Artros zagotavljamo možnost celovite diagnostične radiološke obravnave skeletnega sistema in gibal. Za to usposobljeni specialisti izvajajo ultrazvočne preglede, digitalno rentgensko slikanje ter preiskave z magnetno resonanco.

Neposredna komunikacija ter timsko sodelovanje med lečečim specialistom ortopedom, radiološkim inženirjem in specialistom radiologom odgovornim za interpretacijo preiskave, zagotavlja visoko kakovost ter tudi klinično uporabnost izvedenih preiskav. Pacienti pri katerih izvajamo skeletno radiološko diagnostiko praviloma z zdravljenjem tudi nadaljujejo pri nas. Cilj, ki ga pri tem zasledujemo je končna ozdravitev pacienta in ne le izvajanje preiskav s katerimi pacient potem sam išče naprej možnosti za zdravljenje.

Zaščita in opora vašim sklepom

V naši trgovini so vam na voljo tudi ortoze in drugi medicinsko-tehnični pripomočki za sklepe zgornjih in spodnjih udov, ki jih predpisujemo pri najpogostejših poškodbah in okvarah sklepov. Ob nakupu medicinsko tehničnih pripomočkov vam bo svetoval strokovno usposobljen fizioterapevt. Kadar je to potrebno se ob tem izvedejo tudi meritve za določitev velikosti izbrane opornice. S strokovnim svetovanjem in pravilno izbiro oblike in velikosti pripomočka poskrbimo, da vsak pacient dobi res tak pripomoček, ki mu bo najbolj koristil.